Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on lip 12, 2017 in Diety |

Czy słodycze ekologiczne są zdrowsze? Ekologiczne słodycze bezglutenowe

Czy słodycze ekologiczne są zdrowsze? Ekologiczne słodycze bezglutenowe

Bez względu na to czy jesteś stałym smakoszem słodkości, lub po prostu lubisz cieszyć się chwilą, delektując się czekoladą mleczną, polecamy ekologiczne słodycze. To sposób na połączenie zdrowego i smacznego w jednym. Słodycze ekologiczne produkowane są wyłącznie z certyfikowanych składników bio, zboża użyte do produkcji pochodzą z kontrolowanych upraw, gdzie nie używa się sztucznych pestycydów i środków ochrony roślin. Zdecydowanie zwiększa to jakość oraz walory smakowe produktu. Takie łakocie to przyjemność bez wyrzutów sumienia i świadomość dobrego, odpowiedzialnego wyboru.

Jeśli chorujesz na celiakię, masz nadwrażliwość na gluten, bądź stosujesz dietę bez glutenu, warto wybierać odpowiednie bezglutenowe słodycze. Takie słodycze to gwarancja, że twój organizm nie zareaguje negatywnie na tego rodzaju produkty, a ty będziesz mógł się cieszyć smakiem ulubionych batoników lub cukierków czekoladowych. Warto szukać sklepów internetowych, gdzie ceny mogą być niższe, a klienci pozostawiają pozytywne opinie.

Niestety, słodycze nadal pozostają słodyczami, nawet jeśli są ekologiczne lub pozbawione glutenu. Ograniczajmy ich spożycie, ponieważ są skoncentrowanym źródłem kalorii, pochodzących głównie z tłuszczu i cukru, szczególnie jeśli nie chcemy przybierać na wadze. Zawsze zachowujmy umiar i rozsądek, tak samo w kwestii słodyczy produkowanych ekologicznie i mimo że są lepszą alternatywą dla tradycyjnych słodkości nie popadajmy w przesadę.