Jeśli przepadasz za domową zupą grochową, fasolką po bretońsku, przynajmniej raz w tygodniu na talerzu ląduje groch z kapustą, a jako obowiązkowy dodatek do obiadu serwujesz groszek z marchewką lub fasolkę szparagową, to warzywa strączkowe…
Bez względu na to czy jesteś stałym smakoszem słodkości, lub po prostu lubisz cieszyć się chwilą, delektując się czekoladą mleczną, polecamy ekologiczne słodycze. To sposób na połączenie zdrowego i smacznego w jednym. Słodycze ekologiczne produkowane…
Dziś mało kto spożywa pełnoziarniste kasze na co dzień, mimo że są smaczne i pełne wartości odżywczych. Zapomnieliśmy o pożywieniu naszych dziadków i pradziadków, które pełniło ważną rolę w ich diecie. Zapewniają poczucie sytości na…
Sklepowe półki uginają się pod ciężarem ekstraktów na bazie waniliny, oraz aromatów pomarańczowych, najczęściej są to syntetycznie wytwarzane aromaty. Jednak nie musimy się ograniczać do kilku rodzajów ekstraktów i to na dodatek sztucznych, pozbawionych naturalnie…
Stosując zioła jako leki, bądź suplement diety warto zastanowić się nad formą ich przyjmowania. Bowiem od tego może zależeć ich skuteczność w zwalczaniu dolegliwości, świeżość i jakość. Najczęściej spotykamy herbaty ziołowe w torebkach. Niestety, często…
Wiele słyszy się i mówi o diecie bezglutenowej, zwanej po angielsku gluten free. Jest to dieta wykluczająca całkowicie gluten z pożywienia, a co za tym idzie, także zboża go zawierające: pszenicę, jęczmień, żyto. Po przejściu…